Kategórie

1 Krovia
Legenda vŕby
2 Fialky
Opis izbových rastlín a kvetín.
3 Krovia
Orchidé deti
4 Bonsai
Heather: fotografia, popis, výsadba a starostlivosť na otvorenom poli

Image
Hlavná // Ruže

ZONE HOBBY - fórum


Varenie, pletenie, kvetinárstvo, záhrada, zeleninová záhrada

  • Nezodpovedané témy
  • Aktívne témy
  • Vyhľadávanie

Recenzie skleníkov z polykarbonátu

Recenzie skleníkov z polykarbonátu

Zverejnil Dimitri 21. augusta 2014, 20:11

Existuje taký materiál, polykarbonát. Hovorí cool vec.
Môj priateľ, dedinčan, postavil polykarbonátový skleník.
Hovorí dobre. Zachováva teplo, odstraňuje slnečné lúče.
Je dostatok svetla, ale v skleníku nie je teplo. V lete mám také teplo,
aby som vodu zalial, aby som znížil teplotu a zvýšil vlhkosť.
Vzduch vyschne, hrôza. Pôdu musíte zalévať dvakrát denne.
Nájdite polykarbonát.

Ale matka lenivosť a spánok, otec a ja tiež.
Postava neumožňuje sedieť na dlhú dobu. A strany, ležte na dlhú dobu.
Nie som od prírody šedý. Zo zdravotných dôvodov ma do armády nezaviedli,
odoslané do vojenskej továrne, ktorá je zostavovateľom rádiového vybavenia. Sidish
pri stole po dobu 8 hodín, payesh. Dva roky tvrdej práce. Neskôr som sa stal elektrikárom.
To je miesto, kde je pre mňa nebo. Údržba a opravy priemyselných zariadení.
Celý deň na nohách. Od stroja k stroju. Od žeriavu po zváračku.
Niekedy som chcel sedieť. A teraz, zvykom, sem a tam,
tam, lode. Pozerám sa, večer a čo sa mi podarilo?

Re: Problém s paradajkami

Zverejnil Gaume »21. augusta 2014 20:32

pestujeme zeleninu v polykarbonátovom skleníku

Príspevok od Olla »18. januára 2015 18:47

Predmet: Výpočet nákupu osiva

Autor: Dimitri "18. január 2015, 19:02

Vlastne som sa nevychvaľoval. A zdieľal svoje úspechy. Koniec koncov, my a ja máme niečo ukázať. Nech sa môžu chváliť tí, ktorí nemajú čo ukázať. Niektoré buriny rastú. Minulý rok sme mali veľa snehu. A pred rokom toľko natoľko, že aj jedno sklo sa rozbilo v jednom skleníku. Mučený na zhrabnutie snehu.

Tento rok nie je takmer žiadny sneh. Po odstránení a to je všetko. Teraz je holá zem.
Niekedy prší. Áno, mrazy v noci. malý.

A máte dobrý skleník.
Dĺžka šesť metrov. Aká veľká šírka?

Predmet: Výpočet nákupu osiva

Príspevok od Olla »18. januára 2015 19:18

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Príspevok od Olla »18. januára 2015 19:29

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Príspevok od Gaume »18. januára 2015 20:02

Už niekoľko rokov prechádzam cez tieto skleníky v obchodoch a cítim z nich nejaký odporný pocit. Nepáči sa mi klenutý tvar polykarbonátových skleníkov. Na dvoch extrémnych radoch nemôžete zasadiť vysoké rastliny.
Ďalším faktorom si myslím, že cena za ne je príliš vysoká a samotný skleník je inzerovaný na nákup. kvôli hustej snehovej pokrývke sa polykarbonátové skleníky rozpadajú, krupobitie ich rozbije. Je dobré, ak skleník je hneď vedľa domu, môžete včas odstrániť sneh zo strechy. A ak je skleník v krajine a nie je čas ísť tam, všetko je to peniaze z kanalizácie.

Olga, máš skleníky vyrobené z iných materiálov - sklo, filmy? Môžete to porovnať?

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Zverejnil Dimitri „18. januára 2015, 20:12

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Príspevok od Gaume »19. januára 2015 7:02

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Príspevok od Olla »19. januára 2015 12:59 hodín

Olga, máš skleníky vyrobené z iných materiálov - sklo, filmy? Môžete to porovnať?

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Uverejniť príspevok v Gaume “19. januára 2015 16:48

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Príspevok od Olla »19. januára 2015 19:45

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Zverejnil Dimitri „19. januára 2015, 22:15

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Príspevok od Gaume »20. januára 2015 7:17

Stabilizovaný film je film, do ktorého sa počas výroby pridávajú stabilizačné látky, ktoré ho chránia pred zničením ultrafialovým žiarením. Je k dispozícii v rôznych hrúbkach, životnosť takého filmu trvá niekoľko rokov. Hustší z nich udržuje teplo lepšie v skleníku. Stabilizovaný film môže mať tiež rôzne farby..

V minulom roku sme stabilizovanú červenú fóliu pokryli strechu skleníka. Na predaj bola tiež žltá a zelená. Vybral som si červenú, pretože mi raz povedal starší sused v dachách - vo skleníku zavesia červenú látku, aby paradajky dozrievali lepšie. Preto som sa rozhodol, že červené spektrum lúčov bude mať pozitívny vplyv na paradajky..
Aby som bol úprimný, nevšimol som si nijakého rozdielu. Minulý rok však bolo naše leto nepriaznivé pre pestovanie paradajok.
Sklo na oknách v byte zakrývalo kúsok byrokracie pred priamym slnečným žiarením. Môj streptocarpus sa mu veľmi páčil - kvitli lepšie a jasnejšie.

Re: Polykarbonátové skleníky recenzie

Autor: Dimitri „20. januára 2015, 21:50

Gaume napísal: Stabilizovaný film je film, do ktorého sa počas výroby pridávajú stabilizačné látky, ktoré ho chránia pred zničením ultrafialovým žiarením. Je k dispozícii v rôznych hrúbkach, životnosť takého filmu trvá niekoľko rokov. Hustší z nich udržuje teplo lepšie v skleníku. Stabilizovaný film môže mať tiež rôzne farby..

V minulom roku sme stabilizovanú červenú fóliu pokryli strechu skleníka. Na predaj bola tiež žltá a zelená. Vybral som si červenú, pretože mi raz povedal starší sused v dachách - vo skleníku zavesia červenú látku, aby paradajky dozrievali lepšie. Preto som sa rozhodol, že červené spektrum lúčov bude mať pozitívny vplyv na paradajky..
Aby som bol úprimný, nevšimol som si nijakého rozdielu. Minulý rok však bolo naše leto nepriaznivé pre pestovanie paradajok.
Sklo na oknách v byte zakrývalo kúsok byrokracie pred priamym slnečným žiarením. Môj streptocarpus sa mu veľmi páčil - kvitli lepšie a jasnejšie.

Dacha volá! Na čo sa zamerať pri výbere skleníka

Jar je v plnom prúde - letné chaty opäť priťahujú outdoorových nadšencov a pozývajú záhradníkov, aby využili prácu. Inšpirované túžbou pestovať svoje plodiny „bez chemikálií“ sa tisíce mešťanov s radostnými myšlienkami v hlavách a škatulkách sadeníc na pleciach ponáhľali k svojim prímestským stovkám štvorcových metrov. Je čas skontrolovať stav skleníkov po dlhej zime, či sú stavby neporušené, či si vyžadujú opravu alebo výmenu. A ak čelíte úlohe získať nový skleník, malo by sa k tejto záležitosti pristupovať zodpovedne. Pri kúpe tohto atribútu života v krajine vám povieme, čo musíte hľadať.

Rám: drevo, profil, zváraná rúra?

Strašným snom letného obyvateľa je skleník, ktorý sa pokrýva pod snehom. Aby sa tomu zabránilo, je lepšie neprekročiť silu konštrukcie. V dávnych dobách sa skleníky vyrábali hlavne z drevených stojanov, ale dnes je tento materiál kvôli svojej nepraktickosti stále menej žiadaný. Drevo absorbuje vlhkosť, je citlivé na plesne a škodcov, vyžaduje neustálu starostlivosť.

Rámy väčšiny skleníkov na trhu sú vyrobené z kovových profilov alebo uzavretých oceľových rúr. Profilové konštrukcie sú lacnejšie. Skladacie, sú veľmi kompaktné, a preto sa ľahko prepravujú a inštalujú. Niektoré modely však vyžadujú štrukturálne vystuženie (najmä rámy tvaru V)..

Rámy vyrobené zo zváraných pozinkovaných rúr sú považované za ideálnu pevnosť. Na internete nájdete videá od výrobcov, v ktorých sa tesní muži vyťahujú a robia „slnko“ na kovových oblúkoch, čo dokazuje ich spoľahlivosť. Vietor určite nebude fúkať taký skleník a veľké zaťaženie v podobe snehu nebude mať fatálne následky. Nevýhody zahŕňajú relatívne vysokú cenu a objemnosť štruktúr, ktoré môžu komplikovať doručenie na miesto..

Rámové oblúky sú spravidla vyrobené z rúrky s prierezom 20 × 20 alebo 40 × 20 mm. Predajcovia odporúčajú použiť opciu s bezpečnostnou rezervou 40 × 20 mm. Takéto skleníky sú o niečo drahšie, ale ľahko vydržia hmotnosť uhoriek viazaných na oblúky..

Ďalším dôležitým bodom je tuhosť rámu. Vzdialenosť medzi priečnymi oblúkmi je od 0,5 do 1 meter (čím častejšie je tento krok, tým je štruktúra silnejšia). Hlavne na trhu sú skleníky s krokom 1 a 0,67 metra - to sú najlepšie možnosti pre naše podnebie. Vzdialenosť pol metra medzi oblúkmi zvyšuje náklady na skleník, ale neprináša veľa výhod.

Rúry môžu byť galvanizované (najlepšie) alebo natierané. Druhá možnosť je lacnejšia, ale vyžaduje pravidelné opravy, aby sa zabránilo korózii..

Náter: sklo, film, polykarbonát?

Skôr boli skleníky pokryté plastovým obalom alebo sklom. Film sa ľahko dodáva a inštaluje, ale má krátku životnosť a je potrebné ho na zimu demontovať. Hlavnou nevýhodou skla je jeho hmotnosť. Sklený skleník potrebuje pevný rám a základ.

Väčšina moderných skleníkov je vybavená celulárnym polykarbonátom. Tento materiál je oveľa pevnejší ako sklo, dobre prepúšťa slnečné svetlo a voštinová štruktúra spoľahlivo udržuje teplo. Je dôležité, aby bol materiál chránený proti UV žiareniu. Bez UV stabilizácie povlak praskne a zakalí sa po niekoľkých sezónach. Nie je možné skontrolovať očami, či existuje ochrana. Ak si slovo predávajúceho neberiete, požiadajte ho, aby predložil príslušné osvedčenia..

Pred zakúpením polykarbonátu by ste mali venovať pozornosť hrúbke materiálu. Neodporúča sa používať tenšie ako 4 mm. Za optimálnu hrúbku sa považuje 6-16 mm - taký materiál úspešne vydrží zaťaženie aj pri celoročnom použití. Hrubšie plechy majú nižší priepustnosť svetla v dôsledku zvýšeného počtu výstuží.

Konštrukcia: klenutá, kupolovitá, štítová?

Vo všeobecnosti je výber skleníka otázkou vkusu. Teraz je trh zaplavený klenutými štruktúrami. Menej bežné sú klasické obdĺžnikové skleníky so sedlovou strechou a možnosti, ktoré sa podobajú kupole.

Zostavenie klenutých skleníkov je jednoduchšie ako pri klasických skleníkoch. Dizajn s polkruhovou klenbou umožňuje hospodárne využitie polykarbonátu - fólia je nanášaná súvislou vrstvou, ktorá vytvára menej švov. Súčasne vám tradičný tvar špicatej strechy umožňuje nastaviť akúkoľvek výšku hrebeňa..

Recenzie polykarbonátové skleníky

Môj malý skleník bol varený roky, uh, nepamätám sa, koľko rokov dozadu, ale viac ako 10, potom som ešte nemal obvyklé stavebné zručnosti a úprimne povedané „zaskrutkovaný“ závesom dverí a okien. Keby som to urobil teraz, urobil by som to úplne inak. Ale keď to opustil, požehnanie nepreruší štruktúru a nebude plniť jej funkcie a dvere sa nebudú prehýbať ani zhoršovať. Spodné rámy, rámy - väčšinou kanál a roh, horný roh a polykarbonát. Na polykarbonát boli položené ďalšie rohy (v zásade by pásová oceľ fungovala a rohy som používal, pretože boli a nemusel som míňať peniaze). Spodná časť (ložiskový roh) bola vyvŕtaná, polykarbonát bol položený na vrchol a na nej bol priskrutkovaný ďalší roh, ktorý držal konštrukciu (na jeseň bol zreteľne silný vietor, nikto prirodzene nikam nešiel). Keď sa sneh hromadí o niečo viac ako na fotografii, slávnostne klesá, urobil som dostatočný sklon strechy.

Pokiaľ ide o inštaláciu polykarbonátu - hlavná vec je, že neviem, čo sa volá, kratšie ako prúžky by mali byť dole, a nie naprieč, inak kondenzát, ktorý môže byť vo vnútri, nebude odtekať a trhať všetko (nekrezal som zárezy, len som hlúpo položil starý odtok na vrchol hrebeňa. strechy tak, aby sa tam voda nedostala, pritiahnutie dlhých kolíkov k vodorovnému hornému nosníku). Skôr (niekoľko rokov) som nemal polykarbonátovú strechu vôbec, ale bol tu prešívaný film.

Slabou stránkou nakupovaných hotových skleníkov je kov, vždy ho uložia a vyrobia nejakú fóliu. V lete na tom nezáleží, ale v zime sa môže ľahko pretlačiť snehom. A vo všetkých ostatných ohľadoch, ich dizajn určite nie je rovnaký ako pri mojom domácom produkte. V iných veciach, keď budujem ďalší (viac a úplne iný roh), myslím, že to vyjde krajšie.

Re: Polykarbonátové skleníky: recenzie a nevýhody

Re: Polykarbonátové skleníky: recenzie a nevýhody

Ak vezmeme do úvahy všetky existujúce typy štruktúr, možno rozlíšiť najbežnejšie: klenutý skleník a skleník so šikmou strechou. Na prvý pohľad sú rozdiely medzi týmito druhmi malé. V prípade montáže rámu z prefabrikovaných prvkov je pevnosť a spoľahlivosť týchto štruktúr približne rovnaká, mali by ste však venovať pozornosť skutočnosti, že pri vytváraní klenutého rámu z plných oblúkov sa pevnosť a spoľahlivosť konštrukcie výrazne zvyšuje. Okrem toho je skleníkový oblúk o 35 až 40% lacnejší ako šikmý skleník s rovnakými rozmermi, a to z dôvodu menšej spotreby materiálu, a to ako pre rám, tak aj pre pokrytie skleníka..

Po druhé, je to materiál, z ktorého je rám vyrobený..
Drevo je lacná možnosť, ale vo vlhkom agresívnom prostredí, ako napríklad v skleníku, sa drevená štruktúra za niekoľko rokov rozpadá a pevnosť a spoľahlivosť majú tendenciu klesať na nulu.
Po tretie, pevnosť a spoľahlivosť poťahového materiálu. Tradičné materiály majú rôznu pevnosť.
Film je najzraniteľnejším materiálom, silný vietor alebo krupobitie ho môže zlomiť, ale je stále relevantný iba kvôli jeho cene.
Skleníky.REKLAMA: Z celulárneho polykarbonátu majú vysoký koeficient pevnosti, spoľahlivosti a trvanlivosti. Tieto skleníky sú veľmi dobré na umožnenie priechodu svetla a zároveň chránia rastliny pred UV žiarením. V porovnaní s inými materiálmi si polykarbonát dobre udržuje teplo.

Re: Polykarbonátové skleníky: recenzie a nevýhody

Re: Polykarbonátové skleníky: recenzie a nevýhody

Rozhodol som sa rozšíriť svoj uhorkový skleník a pripojiť k nemu kačicu, teraz ju má namiesto chôdze. Je pravda, že vonku je teplota -23 ° C, takže dvere sú zatvorené a kačky sú vnútri, nie v skleníku.

Betónová cesta je posiate senom - je to len to, že tu husi dočasne sedeli celú jeseň (teraz sa presunuli). Vyčistím to na jar.

Nová (pripojená) časť. Na bočných dverách (je potrebné výlučne na jeseň - jazdiť s vtákom dovnútra, kráčať popri plote - je to vhodné. Preto k týmto dverám neexistuje žiadna konkrétna cesta, bude vstup priamo do záhrady, bude náhradný pre kačice) polykarbonát bol sotva dosť, či dokonca trochu o niečo menej by som musel kúpiť viac. Stĺpiky sú použité rúrky, hrdzavé a škaredé, ale stále zreteľne silné (a, úprimne povedané, veľmi ťažké). Lampa slúži ako osvetlenie pre kačice - majú tam tri okná, jedno pre skleník.

Samotný dom pre kačice je vyrobený z penových blokov, nízkych, namontovaných pod strešným vtokom (zadná stena je vysoká iba 60 cm, ale kačice tam normálne chodia a je teplá). Dvere kačíc sú vľavo (teraz sú zatvorené), moje dvere sú vpravo. K dispozícii sú tiež malé dvere späť, na vypustenie kačíc nie do skleníka, ale do ulice.

V novej časti skleníka zatiaľ nie je žiadna pôda, na hline v nížine je hlúpe. Na jar tam rozložím špinavý podstielku, urobím zákopy priamo v tejto seno-slame, roztrúsim zem a sadím semená uhoriek. Skúsenosti ukázali, že napodiv s takýmto pristátím rastú celkom úspešne..

Chceli sme to betónovať, zvariť a opláštiť pomocou polykarbonátu. Horný polykarbonát je pripevnený pritiahnutím skrutiek k profilu - a pásovej ocele po celej dĺžke (alebo tenkom rohu). To vám umožní nebyť nervózni ani počas hurikánov - nevyfúkne sa, čo sa nedá povedať pri inštalácii jednoduchým závitom a podložkou. Na hrebeni strechy sa k streche priskrutkuje aj galvanizovaná oceľ, ktorá sa zvyčajne používa na zakrytie vrchov striech domov..

Sneh s roztopením (alebo s trochou nahromadenia) sa vždy sám posúva. Profily sú zvárané vo vzdialenosti 50 - 60 cm, t.j. dosť často, aby nedošlo k prestávke.

Re: Polykarbonátové skleníky: recenzie a nevýhody

Re: Polykarbonátové skleníky: recenzie a nevýhody

Nie, je tam zima. Vo februári je -37 ° C vonku, v skleníku počas dňa, samozrejme, je teplejšie ako vonku, ale teplota je jednoznačne negatívna a v noci sa príliš nelíši od ulice. Na jednom kamarátovi som videl sklenený skleník pripevnený k domu, ale všetko je v poriadku - okná sú dvojité a kvalitné, a nie moje jediné s prasklinami (pôvodne boli vyrobené zo starých rámov a kov nebol kúpený za peniaze, s výnimkou profilov na samom vrchu). - čokoľvek je, a lišty kanálov sa ohli, narovnal kladivom - nebolo to ľahké a ťažné zariadenie z Volhy2110 bolo rezané do rohov a časť riadenia od Renault5, a dokonca aj potrubie z tlmiča výfuku, aj keď to nie je nosné, takže je vzpera). Vrcholom bol iba film, prešívaný film, ale na zimu bol odstránený. Polykarbonát sa objavil oveľa neskôr a bolo naň potrebné veľa železa (pretože v zime ho nemožno odstrániť a musí odolať snehu)..

Tu je priateľ, ktorý má dvojité zasklené okná a je izolovaný a potrubia z kotolne do domu vedú pozdĺž dna pod zemou (a nevstúpi z ulice z mrazy, ale z vyhrievaného domu, v lete iba chodí z ulice) - tu má existuje veľa vecí - šaláty, cibuľa, všetky druhy bylín a jahody. Neskôr som si myslel, že to isté prikladám, ale bude to nejaký čas trvať, a keď na to nemám čas, pestujem len v lete a všetko zbieram na zimu. Môžete napríklad jemne nakrájať paradajky, papriku, cibuľu, kôpr, petržlen, zeler, petržlen a korene zeleru, mrkvu, zmiešajte so soľou 1: 1, vložte do pohára a vložte na tmavé miesto. Takéto korenie na polievku je možné skladovať takmer tri roky a nebude tam nič, ale namiesto soli sa do polievky pridáva lyžica lyžičkou..
Uhorky môžu byť konzervované, hrášok tiež. Spravili Olivier šalát - všetko bolo ich vlastné, s výnimkou majonézy. Majonéza sa kupuje v obchode. Namiesto klobásy v šaláte varená hydina (mäso). Vincenta bola vyrobená - aj zo skladu, iba slnečnicový olej. Veľmi pohodlne. Za týmto účelom nemôžete ani skladovať repu, ale olúpať a mraziť, a potom to vrie normálne a vyjde horšie ako obvykle (ak ju skladujete až do neskorej jari, tak sa rýchlo nezhorší).

Je však dokázané, že v Moskovskom regióne je v takom skleníku možné pestovať melóny a melóny počas teplého obdobia. Pravda, špeciálne, malé odrody, 1-2 kg, už nie. Majú čas dozrieť, aj keď je potrebné zasadiť sadenice takmer od februára v dome na okne.

Bunkový polykarbonát je najlepšou značkou pre skleník a ako dlho vydrží??

Zdravím všetkých letných obyvateľov - záhradníkov.

Tu som sa hádal s výstavbou skleníka - vyrobeného z polykarbonátu, v súvislosti s ktorým vyvstalo niekoľko základných otázok.

Aké je maximálne obdobie v skutočných podmienkach, ktoré skleník vyrobený z bunkového polykarbonátu už slúžil od jedného z členov fóra (alebo priateľov)??
Čítal som to na fóre - príklady som nevidel viac ako 3 roky. A podľa vyhlásení výrobcov sú zaručené 10, 20 alebo viac rokov. Rozumiem tejto reklame. Chcel by som však počuť aspoň príklady skúseností s používaním viac ako 5 rokov.

  1. Aká značka / výrobca celulárneho polykarbonátu sa najlepšie používa pre skleníky?
    Niekde sa ukázalo, že na skleníky sa používa špeciálny polykarbonát.
    A tam sú značky s ochranou pred slnečným žiarením, ktoré sa zavádzajú do zloženia polykarbonátu počas výroby a na hotový polykarbonát sa už nanáša ochranný povlak. Ktorý je lepší?
    Plus - existujú aj čínske falzifikáty. Chcel by som sa dozvedieť viac o všetkých funkciách podľa výberu.
  1. Aké je maximálne obdobie v skutočných podmienkach, ktoré skleník vyrobený z bunkového polykarbonátu už slúžil od jedného z členov fóra (alebo priateľov)??
    Čítal som to na fóre - príklady som nevidel viac ako 3 roky. A podľa vyhlásení výrobcov sú zaručené 10, 20 alebo viac rokov. Rozumiem tejto reklame. Chcel by som však počuť aspoň príklady skúseností s používaním viac ako 5 rokov.

Yann: - Naše nákupné haly sú pokryté celulárnym polykarbonátom 6 mm, 15 rokov - normálnym letom.

dneproservis napísal:
. Aká značka / výrobca celulárneho polykarbonátu sa najlepšie používa pre skleníky?

Vzal som si, čo som bol, a neobťažoval som sa s touto otázkou, vzal som priehľadný 4 mm.

  • Naše nákupné haly sú pokryté 6 mm celulárnym polykarbonátom, 15 rokov - normálnym letom.
    Vzal som si, čo som bol, a neobťažoval som sa s touto otázkou, vzal som priehľadný 4 mm.

Ach, 15 rokov je už obdobie. A myslel som - to je len reklama.
Chcel by som však vedieť výrobcu.

dneproservis napísal:
Chcel by som však vedieť výrobcu.

Yann: - Technológia je pravdepodobne rovnaká pre všetkých.

Technológia Yann môže byť rovnaká.
Otázka znie - kto to robí, ako to robí a čo ho robí. A tu, koľko rôznych jemností môže byť.
A podľa toho - výstupný produkt rôznych vlastností.

Celá izraelská polygamia sa vyrába v Orekhovo-Žueve.

Bude to skôr to, že Izrael je kľúčové slovo ;-), POLYGAL polykarbonát vyrába POLIGAL VOSTOK v okrese Orekhovo-Zuevsky, Kurovskoe, Sovetskaya ulica, 105.

V Nižnom Novgorode sú v predaji Izrael a náš Polygal. Cena sa líši o tridsať percent. Predajcovia odporúčajú, samozrejme, kúpiť ten, ktorý je drahší. Propagujte trvanlivosť až 20 rokov, ak nie sú rozmiestnené naruby. Jedna strana má údajne ochranu pred UV žiarením.
Existuje polykarbonát od našich ďalších výrobcov, ale to je údajne horšie.

Nerozumel som ničomu o filme, ktorý sa má odstrániť z polykarbonátu? alebo nie ? na ktorú stranu ležať pri svietidle? jar prichádza čoskoro - alebo môže byť ľahšie prikryť polyetyléntereftalátovým filmom, akoby to bolo spoľahlivejšie.

Dima% 20122 napísal:
Nerozumel som ničomu o filme, ktorý sa má odstrániť z polykarbonátu? alebo nie

Yann: - Vybral som si farbu a svetlo som opustil, po roku sa začal samovoľne rozpadávať, potom som ho odstránil. Polykarbonát pod ním sa ukázal byť čistý, nie je potrebné ho umývať.

Sused v krajine postavil skleník sám z improvizovaného materiálu, krídla sú tiež polykarbonátové, stojí to päť rokov, ale domáci rám zlyhá. Keď som toho videl dosť, radšej som si kúpil hotový skleník, osem štvorcových metrov, vyzerá to profesionálne. Dovážaný polykarbonát, dvadsaťročná záruka. Baňa svoju tretiu sezónu obhájila tak dobre ako nová.

gerdbert napísal:
Radšej som si kúpil hotový skleník,

Yann: - Nezabudnite odhodiť sneh alebo dať rekvizity. Moji príbuzní majú to isté. Všetko je v poriadku, ale so snehom. Niekedy to vyjde, a niekedy zamrzne, to je, keď "problém".

A čo spektrum prepúšťaného svetla? je potrebné, aby rastliny dostali to, čo potrebujú!
Zdá sa, že som zistil koeficient priepustnosti svetla pre rôzne farby, ale kde môžem získať informácie zo spektra? ((((

Nie ste tam trochu pozeráte a tu je spektrum prepúšťaného svetla! Ak sa použije priehľadný polykarbonát, spektrum sa napriek tomu bude zhodovať. Skleníky používajú polykarbonát s hrúbkou 4 mm. Nie je veľa ľudí, ktorí vedia, že kvalita jedného výrobcu je odlišná, cena sa líši, normálny polykarbonát s prstami, ako je kartón, takmer neudusí a nezvaľuje ho do role menej, ako sa odporúča. Bohužiaľ, "ponúkané" sa berie za lacnejšiu cenu, ale predáva sa za kvalitnú a ruský kupujúci z nejakého dôvodu verí v rozprávku, ktorú si môžete kúpiť lacno as vysokou kvalitou. Nejde ani o životnosť pod slnkom, ale aj o elementárnu odolnosť proti mechanickému a inému zaťaženiu - krupobitie pôjde a polykarbonát sa ani nerozpadne, ale len praskne - aj naďalej to rozprávate alebo poznáte sami seba? Normálnu kvalitu je možné zaručiť iba pri nákupe od výrobcu, ale tu sú aj zvláštnosti. Prečítajte si záručný list pre bunkový polykarbonát od výrobcu (a bežného výrobcu) - je úprimne napísané, že záruka sa vzťahuje na hrúbku najmenej 6 mm. A asi 4 mm. žiadna konverzácia. V ďalšej téme som načrtol svoju víziu tohto problému. „> Každý môže mať, samozrejme, svoj vlastný. Existujú peniaze, čo znamená, že bude krásny polykarbonát (vrátite investíciu so žatvou?), Nie sú peniaze alebo sa jednoducho používajú opatrne, takže bude existovať praktický stabilizovaný film!

Diskusie a recenzie na fóre v Novosibirsk - NGS.DOM

Dom, výstavba, rekonštrukcia

Skleníky na polykarbonát - recenzie

22.03.2011 16:00 Odpovedať na správu Re: Skleníky na polykarbonát - užívateľské recenzie xoxlowa

27.03.2011 21:22 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Booomba

29.03.2011 23:26 Odpovedať na správu zo Skleníkov pre polykarbonát - recenzia užívateľa Cheshire

29.03.2011 23:58 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Alexander.

03/30/11 00:07 AM Odpovedať na správu Re: Skleníky na polykarbonát - užívateľské recenzie IVMIVM

03/30/11 00:41 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Alexander.

04/03/11 02:50 Odpovedať na správu Re: Skleníky na polykarbonát - užívateľské recenzie KiLLiN

V reakcii na to, ako piť smrekovec nebude najlepšej kvality, je železná kanesh trvanlivejšia, ale drevená je lacnejšia, hoci z khbz smrekovca.

04/10/11 10:35 Odpovedať na správu Re: Skleníky na polykarbonát - užívateľské recenzie Alexander.

V reakcii na: Dochádzam k záveru, že nebudem kupovať hotový kov,.

Na tomto svete nie je dokonalosť.
Zďaleka nie je dokonalý a ja.

04/10/11 14:22 Odpovedať na správu Re: Skleníky na polykarbonát - užívateľské recenzie Alexander.

04/10/11 14:46 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky na polykarbonát - užívateľské recenzie bazar

V reakcii na: Susedia zhromaždili skleník z štvorcových potrubí za dve hodiny, sme závislí. Takto sa skleník doom postaral o prvé sneženie.

04/10/11 17:57 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Udachnik

Na tomto svete nie je dokonalosť.
Zďaleka nie je dokonalý a ja.

15.4.2011 22:29 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - recenzie používateľov Kon Voronoi

Minimálne štandardy, viac kreativity!

staré, ale nie zastarané

16/16/11 19:36 Odpovedať na správu od skleníkov pre polykarbonát - recenzie od užívateľa Cheshire

Všetko, čo sa deje v živote, nie je náhodné.

22/22/11 21:49 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Deodat

05/02/11 15:15 Odpovedať na správu od skleníkov pre polykarbonát - recenzie od užívateľa Cheshire

Opravené používateľom Yuripupolos (05/02/11 15:18)

05/02/11 20:30 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - recenzie používateľov Kon Voronoi

Poradca v oblasti krásy

05/02/11 21:36 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Yuripupolos

05/03/11 14:44 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Alexander.

13.06.2011 21:37 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Stelser

V reakcii na: Nevadí! Na stávku. Ak sme traja z nás na dve hodiny na kľúč, rovnako ako ja, zaplatím päť tisíc. Diváci sú vítaní. No tak, bratia, nehovorte.

Na tomto svete nie je dokonalosť.
Zďaleka nie je dokonalý a ja.

13.06.2011 22:40 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Kon voronoi

14. 6. 2011 19:24 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Kon Voronoi

Minimálne štandardy, viac kreativity!

06/14/11 20:29 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky na polykarbonát - užívateľské recenzie Yuripupolos

Reakcia na: Postavte skleník (smrekovec + borovicový rám). Sledujem jej správanie))

Minimálne štandardy, viac kreativity!

14.06.2011 23:58 Odpovedať na správu Re: Skleníky na polykarbonát - užívateľské recenzie Stelser

15.06.2011 21:32 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie samadelkin

Minimálne štandardy, viac kreativity!

16. 6. 2011 00:05 Odpovedať na správu Re: Skleníky na polykarbonát - užívateľské recenzie Stelser

Opravené používateľom samadelkin (16.06.11 00:10)

16. 6. 2011 08:30 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - recenzie používateľov samadelkin

Nie je to pivo, ktoré zabíja ľudí, voda zabíja ľudí))))))))

16. 6. 2011 18:54 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Stelser

Ja som "skolkhozit" sám skleník z baru 50x50, 3x4 m, už druhý mimochodom.
Odporučiť. Lacný a nahnevaný.
Presne dosť dva (!) Listy polykarbonátu. úplne ho opláštiť, okrem strechy.
A zatváram strechu krycím materiálom, ktorý udržuje teplo a vlhkosť dovnútra.
V dôsledku toho na jeseň odstránim strechu (pracujem 15 minút) a to je všetko, náklady na skleník.
A za peniaze sa to ukáže ekonomicky. Celý rám potrebuje materiál (tyč, skrutky, pánty) maximálne jeden a pol tisíc.

Najlepšia vec je však tretí skleník.
Hodil dva mreže, olízané oblúky, plastové, tie isté, ktoré sa kedysi predávali vo všetkých záhradných obchodoch za pár stoviek.
Naskrutkované na polykarbonátové, samorezné skrutky so širokou hlavou.
Konce som uzavrel rovnakým krycím materiálom.
Manželka je šťastná. Uhorky v vedrách.
Celá montáž / demontáž na jar / jeseň - dve hodiny.

16. 6. 2011 19:49 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Mordva

06/20/11 23:33 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie samadelkin

21. 6. 2011 19:05 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - recenzie užívateľa ženylover

Nie je to pivo, ktoré zabíja ľudí, voda zabíja ľudí))))))))

21.06.2011 21:23 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie marusik

Minimálne štandardy, viac kreativity!

21.06.2011 23:18 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Stelser

22.06.2011 16:44 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - recenzia užívateľa marusik

22.06.2011 23:02 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie samadelkin

07.07.11 19:13 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Mordva

07.07.11 19:21 Odpovedať na príspevok Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Mordva

Toto je približná schéma montáže dreveného rámu pre plastové oblúky.
V prednej časti nie je žiadna ortéza, je to niečo ako dvere.
Polykarbonát sa priskrutkuje k oblúkom obyčajnými samoreznými skrutkami so širokou hlavou, približne v krokoch 25 - 30 cm.
Predná a zadná strana materiálu pokrývajúceho skleník. Šmyky medzi polykarbonátom a rúrkou a zovreté samoreznými skrutkami.
Výsledkom je, že oblúky držia uhličitan a uhličitan podľa toho drží oblúky. Skleník stojí za to.
Cena rámu - menej ako tisíc rubľov.

Je prirodzené, že je potrebné odstrániť zimu polykarbonát.
Môžete sa však pokúsiť posunúť pozdĺžne výstužné tyče dopredu, pridať stojany.

25.5.2011 19:07 Odpovedať na správu Re: Skleníky pod polykarbonátom - užívateľské recenzie Alexander.

V reakcii na: Dochádzam k záveru, že nebudem kupovať hotový kov, ale urobím to.

O stavbe informujem v máji. náklady:
Drevo borovica, suché rezivo 0,6 cbm. - 4800 r.
Preglejky, šatky, 100ks - 200r.
Rôzne skrutky (asi 1000ks) - 850r.
Filmové puzdro 1,5 x 6,5 m - 500 r.
Polykarbonát 3 listy - 5550 r.
Sušiaci olej 6l (bolo potrebné 8l) - 500r.
Kvapalná krytina 3l - 200r.
Armatúra - 480r.
Závesy, západky - 150r.
CELKOM: 13230r.
Osobná práca - nemeraná!

Šírka 2,8 m, dĺžka 6 m, vnútorná výška 2 m, plus hrebeň 0,3 m.
Strecha je fólia, aby sa krovy neblokovali príliš vertikálne, aby sa v zime nebáli snežného zaťaženia, takže sneh sa dostane do skleníka. No, mínus dva listy polykarbonátu.
Šírka bola stanovená pomocou fólie na rozšírenie rukávu 1,5 m o 3 m. Bolo potrebné urobiť ho užším, prakticky po stranách nezostali prakticky žiadne previsy filmu.
Modrá farba na niektorých prvkoch nie je návrhárskou myšlienkou, tento sušiaci olej je u konca. Pod tyčami sú natreté tekuté strešné materiály.
Aby som zabránil skĺznutiu skleníka z tehál, aby nedošlo k jeho odfúknutiu, pritlačil som po obvode výstuhu, ale priemer je malý, bolo potrebné zahusťovať.
Skutočnosť, že paradajky sú až po strop, nie je malý skleník, ale boli vyhodené do vzduchu, je to však otázka pre záhradkárov, ktorí používajú toto zariadenie.)

Recenzie polykarbonátové skleníky


Registrácia: 12.2.2008
Príspevky: 545
Z: Krasnojarsk

Dacha v Pugachev-Krasnojarsku

Tu je príklad klasického dvojkomorového domáceho skleníka - okres Krasnojarsk:

Takto to vyzerá zvnútra:


Osobitná pozornosť by sa mala venovať zabezpečeniu spoľahlivého a primeraného vetracieho systému..
Trámiky umiestnené na konci oproti vstupným dverám sú neúčinné. Najlepšie umiestnenie
pozdĺž hrebeňa strechy. Takže môžete vyriešiť prehrievanie vzduchu v horúcich dňoch v skleníku. A celkový zisk je relatívne
sklo je zrejmé.
Musíte tiež premýšľať o tom, ako budete riešiť problém snehu. Nemôžu, ale
zvážiť.


Registrácia: 15.9.2008
Správy: 7692
Z: Moskva

Žiadne praskliny, hoci je tu trochu vlhkosti (nie celkom kvalitne utesnenie okrajov plastu). Na úkor leta nebudem hovoriť, stavím sa, že tento rok na jeseň. Prichádza leto - podelím sa o svoje dojmy

Príspevok bol upravenýaR - 9.1.2009, 19:59


Registrácia: 23.6.2006
Správy: 4449
Z: Moskva

Chata v okrese Solnechnogorsk


Registrácia: 15.9.2008
Správy: 7692
Z: Moskva


Registrácia: 18.2.2007
Správy: 17664
Od: ODPADOVÉ MESTO MOSKVA

Chalupa v Čechov-Istra


Registrácia: 18.2.2007
Správy: 17664
Od: ODPADOVÉ MESTO MOSKVA

TOP 7 najlepších polykarbonátových skleníkov: výber, výhody a nevýhody, recenzie

Takmer každý, kto vlastní aj malý kúsok pôdy, sníva o skleníku. A kto by odmietol vitamínové zelené pestované vlastnými rukami skoro na jar, keď je vonku ešte zima. Pri pestovaní sadeníc určených na otvorené priestranstvo pomôže skleník a v chladnom daždivom lete nebudete bez plodiny. Pri výrobe skleníkov sa používajú rôzne materiály, ale v poslednej dobe si najobľúbenejší získal bunkový polykarbonát - povlak odolá značnému zaťaženiu a slúži viac ako jeden rok. Ide o najlepšie polykarbonátové skleníky, o ktorých sa dnes bude diskutovať..

TOP-7 najlepšie polykarbonátové skleníky

Po preštudovaní trhových ponúk v tomto segmente vám odporúčame venovať pozornosť týmto modelom:

Pozrime sa podrobne na každý skleníkový model, pričom uvedieme jeho hlavné charakteristiky, výhody a nevýhody (ak existujú), ceny pre dnešok.

Agrosphere Standard

Klenutý skleník sa vyrába na základe rámu z pozinkovanej profilovanej rúrky 20x20 mm. Výrobca dodáva konštrukciu s dĺžkou 4 m, ale môžete ju kedykoľvek predĺžiť zakúpením potrebného počtu modulov 2 m. Na vytvorenie priaznivého mikroklímu v skleníku sú k dispozícii dvere a prieduchy a montáž konštrukcie je taká jednoduchá, že ju môže ktokoľvek zvládnuť. Agrosphere Standard je vhodnejší pre vidiecke obyvateľstvo ako pre letných obyvateľov, pretože v zime bude potrebné ho z času na čas odstrániť z dôvodu príliš vysokého zaťaženia snehom, ktorému odolá štruktúra.

Rozmery (VxŠ)200 x 300 cm
Zaťaženie snehom80 kg / m2. m
Hrúbka polykarbonátu4 mm

Cena: od 15 870 rub.

klady

  • jednoduchá montáž;
  • nie je potrebné inštalovať na základ, inštalácia je priamo na zemi;
  • modulárny dizajn, ktorý vám umožní predĺžiť alebo skrátiť skleník.

mínusy

  • kvôli malému zaťaženiu snehom vyžaduje v zime pozornosť;
  • prieduchy iba z koncov skleníka.

Bývam v dedine a dlho som sníval o skleníku. Susedia kúpili Agrosphere Standard a radili mi. Manžel sa zaoberal zhromaždením sám - všetko je tam jednoduché. Nainštalovali sme ho na základ, aby sme neskôr mohli štruktúru preskupiť na iné miesto a nezmeniť pôdu v skleníku. Aj keď sa mi všetko páči, do toho zasadím paradajky a papriku. odporučiť!

Will Arrow

Skleníky rady "Volia" sú známe mnohým záhradníkom a záhradníkom, výrobca si už dlho získal slávu. Nový model Volia Strelka sa vyznačuje jedinečným tvarom v tvare šípu, vďaka ktorému už nemusíte prechádzať cez snehové závesy na dachu, aby ste mohli hádzať sneh zo skleníka - sám sa ľahko odvalí. Okrem toho sa zvýšila odolnosť konštrukcie voči silným vetrom. Pestovanie vysokých plodín v skleníku sa stalo oveľa pohodlnejším, pretože jeho výška je 250 cm, zatiaľ čo výrobca ponúka dĺžku na výber: 4, 6 alebo 8 m. Mimochodom je možné objednať ľubovoľnú hrúbku polykarbonátu..

Veľkosť (VxŠ)250 x 260 cm
Naložiťdo 340 kg / m2. m
rámPozinkovaný profil v tvare U 60 × 20 mm

Rámcové náklady: od 21 290 rubľov. (dĺžka 4 m).

klady

  • inštalácia bez základu na rovný povrch;
  • odolnosť voči zaťaženiu snehom do 340 kg / m2. m;
  • odoláva nárazom vetra do 25 m / s;
  • Dizajn lancety nezdržiava sneh sám o sebe, poskytuje maximálne valcovanie;
  • široký profil s prierezom 60 × 20 mm.

mínusy

Kúpili sme skleník Volya Strelka vyrobený z bunkového polykarbonátu na pestovanie chutných a zdravých plodín. Začali zostavovať štruktúru, ale ukázalo sa, že to nie je také jednoduché - tí tri sa zhromaždili niekoľko dní. Všeobecne platí, že konštruktér pre dospelých. Ale teraz sme šťastní, stálo to za to. Máme dva skleníky: jeden pre uhorky a druhý pre paradajky. Začali sa zasadiť skoro na jar, keď ešte bol sneh (trochu), vysadili najskôr zelenú. Na májové sviatky rástli nádherné greeny, potom sa všetko ostatné vysadilo podľa plánu. Úroda dobre rástla. Rozhodne odporúčam!

Kremeľ

Skleník známeho výrobcu „New Forms“ v Kimry (región Tver). Oblúkový rám s otváracou strechou a bočnými stenami je vyrobený z dvojitého pozinkovaného potrubia s prierezom 20 × 20 mm s krokom medzi oblúkami 1 m. Robustná konštrukcia odolá nárazom vetra až do 25 m / sa vrstvou snehu do 55 cm. Na konci skleníka sú dvere s prieduchmi. Výrobca vyrába konštrukcie od 4 do 10 m dlhé krycie bunkové polykarbonáty s hrúbkou 4 mm.

Zaťaženie snehomdo 250 kg / m2. m
Konštrukčné rozmery (VxŠ)210x300
Materiál rámucelo zváraná dvojitá rúrka 20x20x1,2 mm

Cena za skleník 4 m dlhá: od 18 999 rubľov.

klady

  • vynikajúce spracovanie;
  • nielen strecha je rozšírená, ale aj boky;
  • zosilnený rám.

mínusy

Skleník mi bol doručený hneď nasledujúci deň. Otváracia strecha je veľmi praktická, zalievanie a odburiňovanie je oveľa pohodlnejšie av zime nemusíte sneh hádzať do skleníka - nahromadil ho do pásu. Som rád, že som si vybral Kreml.

Sibírska farma

Sibirka Ferma je jedným z najspoľahlivejších skleníkov, pretože prešiel prevádzkovými testami na Sibíri a na Ďalekom severe. Skleník je rovnostranný skleník so zosilneným rámom s 9 vodorovnými pruhmi. Vo všeobecnosti je vynikajúcou voľbou pre oblasti, kde fúka studený vietor (vydrží až 28 m / s) a zimy sú oveľa dlhšie ako leto. Okrem toho je výrobca pripravený vyrobiť výrobok s polykarbonátovým povlakom hrubým 6 mm.

rámštvorcová dvojitá trubica 40 × 20 a 20 × 20 mm
Veľkosť štruktúry (VxŠ)210x250
Naložiťdo 550 kg / m2. m

Skleníkové náklady: od 21 790 rubľov. (dĺžka 4 m).

klady

  • znesie vysoké zaťaženie vetrom a snehom;
  • hrúbka rámu rámu - 1,2 mm;
  • zvislé steny vám umožňujú pracovať v skleníku v plnej výške;
  • dvere a prieduchy sú umiestnené na koncoch konštrukcie.

mínusy

Pre našu šírku a drsné podnebie je Sibirka Ferma najspoľahlivejším skleníkom. Polykarbonát som si objednal o hrúbke 6 mm, ale v zime som sa o to stále obával. Rám aj polykarbonát však vydržia všetko: sneženie, silný vietor. Vynikajúci skleník.

Vintage Classic

Klasický model polykarbonátového skleníka v tvare známeho domu. Vďaka tomuto tvaru je konštrukcia spoľahlivá v prevádzke, pretože pre ňu nie je hrozné sneženie - sneh sa ľahko valí zo strechy. Šírka skleníka 250 cm vám umožňuje umiestniť dve pomerne široké postele, ktoré sa ľahko udržiavajú. Konštrukcia má 9 vodorovných mostov, čo jej dodáva silu. Na vetranie skleníka v horúcich dňoch je na konci vybavený dverami a prieduchmi a ak si budete priať, môžete do strechy nainštalovať ďalšie okno. Skleník je doplnený štandardným 4 mm hrubým polykarbonátom.

Materiál rámuzosilnená pozinkovaná rúrka 25 × 25 mm
Rozmery skleníka (VxŠ)210 x 250 cm
Zaťaženie snehomdo 200 kg / m2. m

Cena: od 14 790 rubľov. (dĺžka 4 m).

klady

  • štrukturálna pevnosť;
  • tvar skleníka je časovo testovaný;
  • zosilnený rám.

mínusy

  • je žiaduca inštalácia na drevený podklad.

Už neverím klenutým skleníkom, mal som jeden av zime sa vyvíjal pod vrstvou snehu. Rozhodol som sa kúpiť Vintage Classic ako dom a ešte som toho neľutoval. Samotný sneh sa valí zo strechy av lete je vhodnejšie pracovať na ňom. mám rád.

Tulip Premium Antistorm

Jeden z nových modelov bieloruských skleníkov sa objavil na trhu až v roku 2019. Výrobca vylepšil konštrukciu pridaním gumových tesnení do spojov z polykarbonátových dosiek a riešením problému kondenzácie v chladnom období. Klenutý skleník s otváracou strechou Tulip Premium Antistorm do 6 m nemusí byť inštalovaný na základoch, stačí ho pripevniť na vodorovnú plochu špeciálnymi kolíkmi..

Veľkosť štruktúry (VxŠ)202 x 308 cm
rámpozinkovaná rúra 40 × 20 mm
Zaťaženie vetromdo 22 m / s

Skleníkové náklady (4 m) bez polykarbonátu: od 28 300 rubľov.

klady

  • otváracia strecha prispieva k lepšiemu vetraniu skleníka;
  • spoľahlivý rám;
  • jednoduchá montáž.

mínusy

  • nízke zaťaženie snehom - až 140 kg / m2. m (to je len 30-35 cm snehu).

Vynikajúca kvalita konštrukcie! Bielorusi vedia, ako robiť krásne a spoľahlivo! Všetko je zabezpečené v skleníku, v spojoch sú dokonca tesniace gumové pásy. Zaťaženie samozrejme nie je príliš silné, ale viac nepotrebujem. Hlavná vec je pevný rám a kvalitný polykarbonát.

Sibirka Strelka

Šípka Sibirka sa etablovala ako odolný a výkonný dizajn s dlhou životnosťou. Vysoko odolný proti zaťaženiu vetrom a snehom. Vďaka zametnutým oblúkom dosahuje jeho výška 2,3 metra. Dizajn obsahuje dve dvere, každé s jedným vetracím oknom. Pevnosť rámu je zabezpečená použitím kovového profilu s prierezom 25x25 mm.

Tvar skleníkav tvare šípky
Vzdialenosť medzi oblúkmi1m
Maximálne zaťaženie650 kg / m2. m

Cena za skleník 4 m dlhá: od 18 790 rubľov.

klady

  • vydrží ťažké bremená;
  • vďaka tvaru lancety si v zime nevyžaduje pozornosť;
  • možnosť inštalácie bez nadácie.

mínusy

Minulý rok sme v krajine nainštalovali skleník. Dizajn lancety bol špeciálne navrhnutý tak, aby v zime nešiel do krajiny. Zatiaľ sa mi všetko páči. Prvá úroda nás potešila, dúfame, že budeme naďalej pestovať paradajky v skleníku.

Porovnávacia tabuľka charakteristík

S cieľom uľahčiť vám rozhodovanie o výbere skleníka pre záhradu v záhrade, odporúčame vám pozrieť si porovnávaciu tabuľku charakteristík vyššie uvedených modelov..

ModelVeľkosť (VxŠ), cmZaťaženie snehom, kg / sq. mrámKonštrukčná forma
Agrosphere Standard200x30080prof. rúra, 20x20 mmklenutý
Will Arrow250x260do 340Pozinkované v tvare písmena U. profil, 60x20 mmlanceta
Kremeľ210x300do 250celo zváraná dvojitá rúrka 20x20x1,2 mmklenuté s otváracou strechou
Sibírska farma210x250do 550štvorcová dvojitá trubica 40 × 20 a 20 × 20 mmrovný stenami
Vintage Classic210-250do 200zosilnená pozinkovaná rúrka 25 × 25 mmdom
Tulip Premium Antistorm202x308140pozinkovaná rúra 40 × 20 mmklenuté s otváracou strechou
Sibirka Strelka230x266650pozinkovaná rúrka 25 × 25 mmlanceta

Funkcie inštalácie

Polykarbonátový skleník je ľahká konštrukcia, takže ho nie je potrebné inštalovať na základ, stačí pripevniť skleník pomocou kolíkov tvaru T, ktoré výrobca uzaviera v súprave, priamo do zeme. Ak však plánujete nákup skleníka dlhšieho ako 6 metrov a jeho používanie po celý rok, bez nadácie sa nemôžete obísť. V opačnom prípade riskujete stratu väčšiny úrody v chladnom období, pretože tepelné straty budú obrovské.

Výber umiestnenia na webe hrá dôležitú úlohu. Musí byť dobre osvetlená a rovnomerná. Neinštalujte skleník vedľa plotu, vysokých budov a stromov, ktorých odtieň vám nedovolí získať dobrú úrodu. Aby sa zabezpečilo, že rastliny v skleníku dostanú dostatok svetla, je najlepšie umiestniť štruktúru pozdĺž dĺžky od severu k juhu. Najlepší čas na založenie „krytej záhrady“ je skoro na jar alebo na jeseň, keď je v okolí veľa priestoru a postele s plodinami, ktoré na nich rastú, nezasahujú. Mimochodom, pri montáži je polykarbonát v takomto počasí tiež plastickejší..

Ďalším odtieňom je zloženie pôdy a hĺbka podzemnej vody. Vezmite prosím na vedomie, že sa neodporúča ukladať skleník na hlinku, takže majitelia hlinenej oblasti sa budú musieť starať o pieskový vankúš. Ak je podzemná voda blízko, bude potrebné vykopať priekopy okolo štruktúry, aby sa odklonila voda, inak sa rastliny jednoducho hnijú..

Tipy na výber

Niekoľko dôležitých odporúčaní vám pomôže pri výbere skleníka.

  1. Pred zakúpením skleníka sa rozhodnite o umiestnení stavby, zistite zloženie pôdy v lokalite a hĺbku podzemnej vody..
  2. Najobľúbenejšie skleníky z polykarbonátu sú klenuté, ľahko sa skladajú a inštalujú a sú lacnejšie ako iné návrhy. Ale neponáhľajte sa! Je to jedna vec, ktorú si kúpite „oblúk“ pre svoj osobný pozemok, kde budete v zime (viac ako raz alebo dvakrát) opatrne hádzať sneh zo skleníka, a úplne inú ho nainštalovať do vidieckeho domu, kde nie je možné v zime dosiahnuť. Ak si naozaj kúpite klenutý skleník pre letnú chatu, potom iba s otváracou strechou (nechávajúc strechu otvorenú na zimu), alebo si vyberte tvar domu, alebo ešte lepšie lancetu.
  3. Niekoľkokrát premýšľajte, ak si chcete kúpiť skleník dlhší ako 6 m! Skúsení záhradníci sú si istí, že je lepšie kúpiť dva kratšie skleníky ako jeden dlhý - ľahšie sa pracuje a nadácia nie je potrebná.
  4. Pri kúpe konštrukcie dávajte pozor na prítomnosť dverí a prieduchov z koncov, pretože bez nich bude vaša úroda horieť na slnku. Je vhodné ihneď si kúpiť ďalšie ďalšie okno a nainštalovať ho na skleníkovú strechu. Verte mi, nebude nadbytočný.
  5. Okamžite rozhodnite o počte lôžok v skleníku: pre dve postele postačuje štruktúra 250 cm, pre tri - 300 cm je potrebná.
Top